Dieta bez glutenu

Dieta bezglutenowa dedykowana jest osobom z nadwrażliwością na gluten lub chcących go ograniczyć. Polecana jest również osobom chorującym na Hashimoto. Bogata w produkty zbożowe, owoce, mięso, ryby oraz nasiona. Ze względu na szeroki wachlarz stosowanych produktów, posiłki charakteryzują się różnorodnością oraz wysoką wartością odżywczą. Jadłospis skomponowany jest tak, aby zapobiegać powstawaniu niedoborów w organizmie. Istnieje jednak niewielkie prawdopodobieństwo, że w daniach pojawią się śladowe ilości glutenu, dlatego nie rekomendujemy tej diety w przypadku silnej alergii na gluten lub celiakii.

– Brak nieprzyjemnych odczuć ze strony układu pokarmowego

-Zwiększona odporność dzięki poprawie kondycji jelit

-Odpowiednio skomponowana dieta przygotowana przez doświadczonego dietetyka.

-Zaoszczędzisz czas nie spędzając go na robieniu zakupów i gotowaniu

-Wysoka zawartość warzyw i owoców dostarczających cennego błonnika

-Zyskasz dobre samopoczucie dzięki regularnym i różnorodnym posiłkom.

Kalkulator cen
Zamów

Przykładowe Menu

Dzień 1

Śniadanie: Jajeczna pasta z pstrągiem i pieczywem

II śniadanie: Smoothie jabłko-seler-mięta-jarmuż

Obiad: Buraczane mielone z pieczonymi ziemniakami

Podwieczorek: Sałatka owocowa z mandarynką

Kolacja: Zapiekanka ryżowa z kurczakiem

Dzień 2

Śniadanie: Frittata szpinakowa z szynką parmeńską

II śniadanie: Koktajl sojowo-owsiany z truskawką i rukolą BCH

Obiad: Wołowina z warzywami i makaronem ryżowym

Podwieczorek: Krem bananowy

Kolacja: Sałatka z kapusty pekińskiej z jajem i pieczywem Maca

Dzień 3

Śniadanie: Tost z szynką, serem i warzywami

II śniadanie: Smoothie pomarańcza-banan z kurkumą i imbirem

Obiad: Kurczak kokosowy w słodkim chilli z dzikim ryżem

Podwieczorek: Malinowo-migdałowy pudding chia

Kolacja: Orientalna zupa z tofu i makaronem ryżowym