
Tę dietę polecamy wszystkim, którzy chcą ograniczyć spożywanie mięsa ale nadal chcą spożywać ryby oraz owoce morza. Zbudowana w oparciu o warzywa, owoce, rośliny strączkowe, nabiał, jaja, orzechy, nasiona, ryby i zdrowe produkty pełnoziarniste. Poprawa ogólnego stanu zdrowia, poprawa pracy jelit, zmniejszenie ryzyka wystąpienia chorób serca i chorób cywilizacyjnych. Odpowiednio dobrane menu pozwoli Ci uniknąć niedoborów składników odżywczych.
-Lepsza pamięć oraz funkcje poznawcze mózgu dzięki obecności w diecie ryb bogatych w kwasy omega-3
-Odpowiednio skomponowana dieta przygotowana przez doświadczonego dietetyka.
-Zmniejszone ryzyko wystąpienia chorób układu sercowo-naczyniowego.
-Wykluczenie mięsa
-Pełnowartościowe białko uzupełnione dodatkowo nabiałem i jajami.
-Zaoszczędzisz czas nie spędzając go na robieniu zakupów i gotowaniu.
-Zyskasz dobre samopoczucie dzięki regularnym i różnorodnym posiłkom.
-Wysoka zawartość warzyw i owoców dostarczających cennego błonnika.
Przykładowe Menu
Dzień 1
Śniadanie: Jajeczna pasta z pstrągiem i pieczywem
II śniadanie: Smoothie jabłko-seler-mięta-jarmuż
Obiad: Wege kotlety w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami
Podwieczorek: Sałatka owocowa z mandarynką
Kolacja: Ryżowa zapiekanka z warzywami tofu i serem
Dzień 2
Śniadanie: Naleśniki szpinakowe z serkiem chrzanowym
II śniadanie: Koktajl sojowo-owsiany z truskawką i rukolą
Obiad: Chow Mein po chińsku
Podwieczorek: Krem bananowy
Kolacja: Sałatka z kapusty pekińskiej z jajem i pieczywem Maca
Dzień 3
Śniadanie: Tost serowy z warzywami
II śniadanie: Smoothie pomarańcza-banan z kurkumą i imbirem
Obiad: Dorsz w słodkim chilli z dzikim ryżem
Podwieczorek: Malinowo-migdałowy pudding chia
Kolacja: Orientalna zupa z tofu i makaronem ryżowym